Modigt, romantiskt och industriellt hos Karl Fredrik på Eklaholm

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 26 mars, 2018
Hos Karl Fredrik på Eklaholm finner du en blandning av gamla möbler, medelhavsväxter, prickig keramik, blommor och uppstoppade djur i ett väl medvetet och charmigt kaos.

Karl Fredriks butik på gården Eklahom ligger i Hagestad Radby mellan Ystad och Simrishamn. Den får mig att tänka på en antikhandel jag besökte en vacker vårdag i Menton för några år sedan. En blandning av gamla möbler, medelhavsväxter, prickig keramik, blommor och uppstoppade djur i ett väl medvetet och charmigt kaos. Ja precis så där som den där dagen i Frankrike.

 

En vandring genom butiken leder till en rad olika upptäckter och roliga arrangemang. Jag blir extra glad när jag längst in i ett stort antikt träskåp hittar en sockerskål från Royal Copenhagen som jag genast vill köpa.

Örebrokillen Karl Fredrik kom till lantliga Österlen 2014. Anledningen att det just blev till denna del av vårt avlånga land, var för att fullfölja sin dröm och utbilda sig till landskapsarkitekt. Två år senare, 2016, öppnades portarna upp till hans 380 kvadratmeter stora inrednings och trädgårdsbutik med tillhörande konstgalleri.

På Karl Fredriks hemsida kan man läsa om hans spännande resa som florist där han fått genomföra många spännande uppdrag bland annat som florist i norska kungahuset och under Nobels Fredspris. Han är även en utav floristerna bakom utställningen Kungliga brudbuketter som man kunnat beskåda på Rosendals Slottsträdgård.

Karl Fredrik arbetar ständigt med en rad olika uppdrag. Varannan onsdag kan man höra honom i programmet Trädgårdsglädje på Radio Active. Hans företag erbjuder även trädgårdskonsultation och inredning/blomsterarrangemang vid bröllop och fest.

Butiken i Hagestad Radby mellan Ystad och Simrishamn ger verkligen mersmak, och när jag lämnar butiken för denna gången har jag med mig, det där pelarbordet med marmorskiva och den där grönprickiga keramikskålen, någonstan i mina tankar.

Eklaholm
Hagestad Radby Österlenvägen 1081

27177 Löderup

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *