Sara Thott skapar sin dröm bland luktärt och pioner

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 april, 2018
På Kockska Gården Blommor i Simrishamn hittar man alltid vackra fredagsbuketter.

Det är en stor dos av inspiration man får när man besöker Kockska Gården Blommor i Simrishamn. Här hittar man kombinationer av krispiga snittblommor i pastelliga färger, trendiga gröna växter och kaktusar som blandas med en rad vackra och väl utvalda inredningsdetaljer.

 

“Konceptet i min butik är jätteviktigt. Jag vill ge mina kunder inspiration och det där lilla extra, när de handlar hos mig”

butiken kockska gården i simrishamn

Sara Thott startade sin karriär som flygvärdinna men blommor har alltid legat henne varmt om hjärtat och hon berättar hur hon redan som liten tjej drömde om att ha en alldeles egen blomsteraffär.

 

Nu sedan snart åtta år tillbaka är drömmen verklighet. Tillsammans med sina anställda driver hon en av de vackraste blomsteraffärerna. Som hennes kund får du alltid dina presenter vackert inslagna i påsar med silkespapper vilket ger en lyxig känsla.

 

“Blommor är viktiga för så många. De finns med oss genom livet, när någon föds, vid bröllop men även när någon i vår närhet lämnar oss. Jag har aldrig träffat en person som inte uppskattar blommor”, betonar Sara.

Sara startade sin butik i en liten lokal men kände snabbt att hon ville något mer och något större. Hon ville kombinera växter med inredningsdetaljer och flyttade därför till en större lokal belägen vid hamnen i centrala Simrishamn. När vi från Apples of my Eye träffar henne har hon precis nyöppnat i en ännu större lokal där hon redan hunnit inreda på i sitt egna och personliga sätt.

 

Utmaningarna med att driva eget företag är att det tar mycket tid. 

“Utan min familj och mina föräldrar skulle jag aldrig klara att driva mitt företag”

 

Det finns så klart en rad trevliga saker också med att driva ett eget företag, menar Sara “att få arbeta med sin hobby är lite av en dröm” och trots att det är stressigt ibland känner hon aldrig att hon inte vill gå till jobbet.

citrusväxter i butik

Sara finner mycket av sin inspiration från naturen på Österlen. Hon nämner platser som Knäbäcksstranden, Stenshuvud och  SandhammarenHon berättar att hon gärna skulle ha mer tid över för att kunna göra inspirationsresor. Här nämner  hon Paris och Rom som favoritresmål. Men då tiden inte riktigt räcker till i vardagen, får även sociala medier fungera som källor till inspiration, “man vill ju inte stå stilla”.

vaser i skåp i butik inredningsdetaljer i butik

Då och då hinner hon dock med en kombinerad inspirations och inköpsresa till grannlandet Danmark där Sara tycker människorna är väldigt duktiga på blommor. Hon berättar att hon starkt gillar danskarnas förhållningssätt till blommor, då de handlar mer snittblommor i vardagen. Detta danska förhållningssätt försöker hon sprida vidare till oss här i Sverige. 

julros i vas, inredningsdetaljer

Vi avslutar intervjun med att fråga Sara vilken som är hennes favoritblomma. Hon tvekar länge och menar att alla blommor är hennes favoriter. Men då hon måste svara, nämner hon luktärt,  då de är oemotståndiga och galet vackra. Även pionen har en särskild plats i Saras favoritbukett. 

Poträttbild på Sara Trott

 

www.kockskagardenblommor.se

Storgatan 1

27231 Simrishamn

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *