Att våga testa något nytt, som att starta en en egen byggnadsvårdsbutik på Österlen

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 4 mars, 2018
I inredningsdelen av butiken erbjuds en rad vackra inredningsdetaljer, genuina leksaker och vackra böcker. Här hittar man bland andra märken som Acne Junior, danska Maileg, L:A Bruket samt Växbo Lin.

Paret Maria och Fredrik Trane levde ett hektiskt liv i Malmö där det klassiska ekorrhjulet snurrade allt snabbare. Att de hamnade i Gislöv på Österlen och öppnade byggnadsvårdshandel passade rätt i deras liv just då men var egentligen bara en slump.

 

Det var i juni 2011 som portarna till butiken öppnades för första gången. Projektet med butiken Tranes är ett EU-projekt med kravet att det ska finnas en byggnadsvårdscentrum på Österlen. Det fanns ingen annan intresserad just då som ville starta igång ett sådant projekt så vi såg det som vår möjlighet, berättar Maria.

Tranes köpmansdisk

 

Butiken är en byggnadsvårdshandel men erbjuder även ett fint utbud av inredning från en rad olika designmärken. I byggdelen erbjuds helt giftfria färger och oljor. Produkter innehåller inte lösningsmedel och är gärna fria från konserveringsmedel. Det passar oss utmärkt, fortsätter Maria så både hon och Fredrik har ett starkt miljötänk.

 

Vacker bild på klassiska skurborstar i ett fönster

Butiken erbjuder byggvaror som bland annat kalkfärg, vackra cementplattor, tapeter, belysning och beslag i hållbara material för likaväl nyproducerade hus som till gamla hus där man har ett miljötänk.

byggvaruprodukter

Produkterna som säljs på Tranes är till stor del svenska men även vissa handplockande utländska märken finns, detta är Maria och Fredrik genuint stolta över. Varumärken som Ottossons färg, Allbäcks linoljeprodukter, Byta Yta. På hyllorna hittar man även franska märken som Chasseur och Opinel.

Tapetrullar på vägg knopplist på vägg

I inredningsdelen av butiken erbjuds en rad vackra inredningsdetaljer, genuina leksaker och vackra böcker. Här hittar man bland andra märken som Acne Junior, danska Maileg, L:A Bruket samt Växbo Lin.

Liten docka och röd trumma i ett fönster En flicka sträcker sig efter leksaker som står på ett hörnskåp

 

 

Maria berättar att utmaningen med att driva butik på Österlen är att de stora skillnaderna mellan säsonger. Det är viktigt att ha fina vänner omkring sig som peppar om det kan kännas tungt.

 

Än så länge har Maria och Fredrik inte tröttnat på Österlen. Men man kan ju alltid flytta tillbaka om man verkligen vill…. jag tror att man alltid tar med sig bitar av det man har när man går in i något nytt, inflikar Maria.

Vackert fält på Österlen

Maria berättar vidare att det bästa med att bo på Österlen är att man lite bestämmer över sin egen tid. och att hon nyper sig i armen varje morgon hon ser allt det vackra som finns omkring.

 

www.tranes.se

Tranes Handelskompagni
Gislöv 2012

27292 Simrishamn

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *